Zvezdnik Sylvester Stallone razkril, da ga je mama poskusila splaviti

Sophia in Sistine Stallone sta objavili video, kjer sta v svojem podkastu na spletni platformi YouTube posneli intervju s svojim očetom, Sylvestrom Stallonejem. Stallone, o katerem je pred kratkim izšel dokumentarni film z naslovom Sly, je med drugim govoril tudi o svojem težkem otroštvu in o svoji mami, Jackie Stallone.

Stallone je izjavil, da je bila njegova mama med nosečnostjo izjemno nervozna. V otroštvu mu je večkrat omenila, da je med nosečnostjo z njim poskusila povzročiti splav, med drugim z obešalnikom in s padcem po stopnicah. Rekla mu je tudi, da bi ga, če bi bilo kaj narobe z njegovimi možgani, pustila na okenski polici, da zmrzne in mu s tem naredila uslugo.

Sophia in Sistine sta bili zgroženi nad dejanji svoje babice, vendar pa je Sylvester sočutno pojasnil dejanja svoje matere, vključno s čustvenimi zlorabami in malomarnostjo, ki jo je utrpel v svojem otroštvu. »Moja mama je bila oseba z mnogimi težavami. Družina jo je poslala v zelo kruto sirotišnico, ker jo je njena mačeha sovražila. V sirotišnici je utrpela hude telesne in duševne zlorabe. Kmalu je izgubila vsakršno potrebo oziroma željo po človeškem stiku.«

Si noseča in v stiski? Stopi z nami v stik.

SOS pomoč
040 342 123
sos@zavod-zivim.si

Program Preživim 040 665 171 prezivim@zavod-zivim.si

Več o Programu Preživim: https://www.zavod-zivim.si/programi/program-prezivim/

Stallone naj bi, sicer nepovezano s poskusi splava, utrpel travmatično rojstvo. Zdravnik je pri porodu uporabil porodne klešče, ki so poškodovale živec na njegovem obraz in paralizirale levo stran njegovih ust, brade in del njegovega jezika.

Njegova zgodba dokazuje, da materino mnenje o tem, ali želi obdržati svojega otroka, ni povezano z otrokovo človečnostjo, pravico do življenja ali z njegovo vrednostjo. Stallone ni edini, ki je preživel poskus splava. To se namreč dogaja po vsem svetu; mnoge od teh otrok ljudje pustijo umreti ali pa jih umorijo, nekateri pa so rešeni in kasneje posvojeni. V ZDA je npr. organizacija Live Action našla 220 takšnih primerov v 8 zveznih državah. Ker države niso dolžne poročati o statistikah splava in preživelih, je ta številka v resnici skoraj zagotovo precej višja.

Za Slovenijo uradnih podatkov prav tako ni. Pojavljajo se posamični primeri, ko nosečnice na različnih forumih z zdravstveno tematiko sprašujejo, kaj naj storijo, ker se je kljub poskusu splava nosečnost nadaljevala, podatkov o izidu nosečnosti pa ni. (op. ur.)

Pripravila: Martina Križanič

Vir: https://www.liveaction.org/news/sylvester-stallone-abortion-survivor-hanger-work/?fbclid=IwY2xjawFFR0ZleHRuA2FlbQIxMQABHby4ElFTvouCpTkC_WiVkp4-GtlHb1DF7i7eeaJCRPwDopt91n3wKJp9aQ_aem_Xv9iK-k-lSkbk_VBvSoe2g

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja